1/4

WUHU SKI RESORT


Wuhu, China


WUHU SKI RESTORT

Design Date: 2019


Principal Architect: Ma Ning, Zhao Wei


Design Team: Tianhe Wang


Project Location: Beijing, China

Through the abstraction and reconstruction of ginkgo leaves, we get the basic “leaf unit” that makes up space.

The rhythmic natural curves and the light and flexible architectural structure can be integrated into the internal and external building space. The leaf-like unit consists of architecture, structure and lighting. The light reveals gradually the internal structure through the film, just like the leaf texture, which metaphors the nature and embodies the beauty of structure.

The complex within the site has been abandoned for many years. To the north is a horseshoe-shaped warehouse building, and to the south are side-by-side dilapidated factories. Although they have long lost their original functions, they have formed a urban theme under this geographical location.

The structure of the ribbon, like the shape of water ripples, flows into the distance. On the inside of the corrugated skeleton are petal-like secondary structural modules that hang translucent membrane materials. The transparency of membrane material is gradually changing from the edge of the roof to the center on the overall layout. Different softness of light and shadow filtered by membrane materials with different transparent properties dance in the courtyard.

 

Unlike the Conference center in other cities, our design is located on a picturesque lake in a scenic area outside the city. 

 

Unlike the Conference center in other cities, our design is located on a picturesque lake in a scenic area outside the city. 

 

The design and construction of Shougang Big Air has attracted the attention both domestically and internationally. 

 

During post-game period, it will continue to exist as one of the world’s most important Big Air competition venues and training venues. Meanwhile, it will be a highlight of industrial heritage reuse in the western part of Beijing, promoting high-quality urban renewal and the improvement of a healthy living environment. 

 

All indoor activities spaces are connected by a service corridor along the terrace.